5 sfaturi esentiale pentru aranjamente florale foarte reusite

Descopera cum poti deveni o adevarata artista!

A crea aranjamente florale se poate dovedi de mii de ori mai usor atata vreme cat esti dispusa sa iti dedici timpul acestei activitati. Fie ca este vorba de aranjamente complicate sau simple, rezultatele pe care le poti obtine cu usurinta te vor frapa cu siguranta, indeosebi daca ai o oarece experienta cu florile in general.

Nu este complicat, iar aranjamentele florale sunt o modalitae unica de a adauga eleganta, stil si personalitate unei incaperi sau unui eveniment. Descopera 5 sfaturi minunate pentru rezultate magnifice!

Uita de reguli!

Desi ai putinta sa citesti duzini de carti despre aranjamente florale, retine ca esti singura persoana care stie ce este mai placut ochiului propriu. Daca simti ca o anumita floare s-ar potrivi unui aranjament creat de tine, insa decizi sa nu o utilizezi deoarece regulile spun ca nu ar fi potrivita, vei sfarsi prin a fi foarte dezamagita!

Florile mici sunt foarte potrivite

Florile mici tind sa se piarda in aranjamentele florale, mai ales daca este vorba despre unele de amploare. Pentru a putea gestiona mult mai usor florile mici este absolut necesar sa le grupezi, astfel incat ele sa nu fie ingramadite de florile mai mari. Acest lucru te va ajuta sa creezi o impresie foarte puternica, iar pentru un aspect inca si mai placut, tot ceea ce ai nevoie este o panglica, pe care o vei infasura in jurul acestor flori.

Una este suficienta

Majoritatea persoanelor sunt de parere ca mai mult sau mai mare inseamna in mod irevocabil mai bine. Cu toate acestea, aranjamentele florale de dimensiuni reduse isi pot gasi un loc foarte potrivit printre altele, indeosebi daca este vorba despre o singura floare. Cateodata, un singur fir poate fi mai elegant si memorabil decat alte aranjamente de proportii, fiind totodata si mult mai simplu. In plus, in cazul orhideelor sau altor flori costisitoare, acest tip de aranjament este si mult mai ieftin.

Fii obiectiva

Poti realiza aranjamente unice prin adaugarea unui element unic intregului ansamblu. Ia in calcul orice recipient sau vas ce poate tine flori inauntru, si chiar daca el nu poate tine apa, ai posibilitatea de a adauga un alt vas mai mic sau o sticla inauntru, pentru a indeplini si aceasta sarcina.

Opteaza pentru un cutit sau o foarfeca foarte ascutita

Foloseste un cuti sau o foarfeca foarte ascutita pentru taierea tulpinilor, altminteri risti ca acestea sa se ofileasca mult mai repede dat fiind faptul ca nu primesc suficienta apa sau hrana.