6 moduri de a obtine mai multi boboci pentru trandafirii tai

Trandafirii sunt probabil cele mai populare flori in intreaga lume, avand o multime de semnificatii indeosebi pentru femei. Cu toate acestea, lucrurile se schimba foarte mult atunci cand vine vorba de cresterea si ingrijirea lor, deoarece exista numeroase probleme ce pot aparea ca urmare a unei ingrijiri nepotrivite, si chiar in urma uneia potrivite.

In cazul in care trandafirii tai nu au decat cativa boboci, exista sase metode simple de a schimba acest lucru. Invata aceste metode chiar mai jos!

Inainte de a-i planta

Pentru a te asigura ca locul in care planuiesti sa plantezi trandafirii este potrivit, sapa o groapa de aproximativ 50 centimetri, umple-o cu apa, iar daca in doua ore aceasta nu este absorbita in sol, alege un alt loc. De asemenea, locatia respectiva trebuie sa aiba cel putin sase ore de soare in fiecare zi, deoarece trandafirii necesita multa energie pentru a produce boboci. Inca de la inceput prepara un amestec format din 50% pamant si 50% compost, cu care vei acoperi ulterior trandafirii plantati.

Alege trandafiri care infloresc de mai mule ori intr-un sezon

Pentru a obtine mai multi boboci pentru trandafirii tai, alege sa plantezi acele specii care pot inflori de mai multe ori intr-un sezon. Acesta este principalul aspect care ii intereseaza pe gradinari, deoarece pot obtine flori mult mai frumoase in acest mod.

Indeparteaza florile ofilite

Pentru ca trandafirii tai sa produca mai multi boboci, este important sa indepartezi florile deja ofilite. Acest lucru va permite cresterea mai multor boboci, astfel ca trandafirii tai vor arata mult mai spectaculos cand vor inflori din nou.

Ai grija la paraziti

Parazitii pot desfigura, la propriu, trandafirii, motiv pentru care trebuie sa fii foarte atenta si sa ii elimini in eventualitatea in care apar. Poti utiliza diferitele produse disponibile pe piata, care te vor ajuta cu siguranta sa indepartezi bacteriile si bolile ce pot preveni dezvoltarea corecta a trandafirilor tai.

Folosese fertilizatori pentru trandafiri

Fertilizatorii pe care ii folosesti trebuie sa fie bine echilibrati, oferind nitrogen pentru frunze sanatoase, fosfor pentru radacini viguroase si potasiu pentru a facilita formarea bobocilor. Aceste substante trebuie aplicate de cateva ori pe timpul sezonului in care infloresc, deoarece trandafirii necesita o hranire intensa.

Aplica fertilizatorii cu cateva saptamani inaintea primului inghet, pentru a te asigura ca trandafirii vor ramane sanatosi. Doua aplicari in iunie si iulie vor fi suficiente, iar in luna august ele nu ar trebui sa mai continue.