Aranjamente florale de poveste

Aranjamente florale de poveste – cum le creezi si cum poti obtine efecte spectaculoase instant?

Cu siguranta te-ai intrebat, si nu doar o data, cum reusesc florarii sa creeze aranjamente florale atat de deosebite. Adevarul este ca secretul nu sta in uilizarea unei tehnici anume sau a unor cunostinte de botanica foarte ample, ci in folosirea imaginatiei si a unor principii simpliste. Aranjamentele florale nu implica o metodologie elaborata; prin parcurgerea unor pasi nu foarte complicati si aplicarea unor reguli de baza, poti obtine rezultate stralucitoare intr-un timp relativ scurt.

Iti prezentam cateva sfaturi si idei pentru realizarea unor aranjamente florale de poveste!

Regula 1

Atunci cand pregatesti un aranjament floral, creeaza o asa-zisa fundatie ormata din frunze si alte elemente similare. Acesta va fi, intr-un fel sau altul, scheletul creatiei tale. Construieste o forma placuta, asimetrica, prin plasarea unor astfel de elemente in pinctul cel mai indepartat al vasului utilizat si in punctul cel mai din fata, asel incat sa se aplece peste marginea vasului. Asigura-te ca stratul format nu este mult prea dens, astfel incat sa poti adauga si florile.

Regula 2

Foloseste flori de dimensiuni mai mari, taiate la inaltimi diferite, astfel incat unele vor fi plasate jos, iar altele mai sus. Este indicat sa experimentezi inainte de a te decide asupra unui aranjament, pentru a putea decide care este cel mai potrivit tie.

Regula 3

Adauga cateva elemente surpriza aranjamentului tau, precum vita de vie sau ferigi, pe care le vei aseza in trei locuri principale: in lateral intr-un punct mai inalt, in fata intr-un punct mai jos, si in mijloc, ca si cand aceste plante si-au croit ele insele drum printre florile din vas.

Cum creezi un aranjament floral elegant?

Alege un vas inalt, nu foarte subtire, in care vei aseza cateva ferigi si alte elemente asemenea. Adauga bujori intr-o parte a vasului si alte flori in forma de pom-pom in cealalta parte. Umple spatiile goale cu garoafe in nuante foarte inchise. Adauga caldaruse galbene si mazariche de gradina fucsia, impreuna cu alte flori in nuante si marimi similare.

Cum creezi un aranjament floral intr-o culoare?

Pentru un aranjament floral intr-o culoare, pasii pe care trebuie sa ii urmezi sunt putini la numar. Doar opteaza pentru bujori colorati in nuante indraznete de rosu, de diferite lungimi, apoi adauga cateva begonii intr-o nuanta similara si garniseste aranjamentul cu frunze de coleus blumei, supranumita urzica decorativa. Alege un vas simplu, intr-o nuanta contrastanda culorii florilor, precum crem.