Aranjamente florale – pasi simpli pentru rezultate absolut superbe!

Te-ai intrebat vreodata ce poti face pentru a realiza un aranjament floral absolut superb? Daca da, atunci trebuie sa stii ca pasii pe care trebuie sa ii urmezi sunt, din fericire, foarte simpli, astfel ca nu trebuie sa fii nicicum ingrijorata de eventualele greseli pe care le-ai putea face. Atata vreme cat ai la dispozitie florile care-ti plac cel mai mult si alte ustensile necesare, rezultatele obtinute vor fi absolut superbe si te vei bucura cu siguranta de ele!

Iata pasii pe care trebuie sa ii parcurgi pentru realizarea unor aranjamente florale exceptionale!

Pregateste florile

Pentru ca aranjamentul floral obtinut sa fie unul spectaculos, este necesar sa pregatesti intai de toate florile pe care le vei utiliza, astfel incat aspectul lor sa fie cat mai frumos. Pentru aceasta, indeparteaza in totalitate frunzele, precum si alte elemente care pot distruge frumusetea florilor. Cu cat acestea sunt mai proaspete, cu atat aranjamentul tau floral va arata mai bine.

Alege vasul

In continuare, trebuie sa alegi vasul cel mai adecvat acestui aranjament. Inaltimea sa trebuie sa corespunda cu inaltimea tulpinilor, astfel ca vasele scunde sunt potrivite tulpinilor scurte, pe cand vasele inalte sunt potrivite tulpinilor inalte. In termeni de culori sau forme, alegerea ramane la latitudinea ta, insa evita sa alegi acele vase care par foarte extravagante. De asemenea, nu utiliza vase transparente in cazul in care tulpinile florilor nu arata placut.

Utilizeaza spuma pentru aranjamentele florale

Spuma este un important element al aranjamentelor florale, deoarece el te poate ajuta sa aranjezi florile in functie de preferinte. Pentru a o utiliza, este necesar ca aceasta sa fie perfect imbibata in apa, altminteri nu o vei putea strapunge cu ajutorul tulpinilor. In cazul in care dimensiunile spumei sunt prea mari, tai-o astfel incat ea sa se potriveasca perfect vasului ales de tine.

Incepe aranjarea florilor

Urmatorul si ultimul pas este aranjarea propriu-zisa a florilor. Acest proces este relativ simplu odata ce florile sunt pregatite, iar vasul iti sta la dispozitie. Incepe prin aranjarea plantelor verzi pentru decor pe care le folosesti pentru garnisirea aranjamentului, dupa care poti incepe sa aranjezi si florile alese de tine. Bobocii sunt mult mai vizibili daca ii plasezi in spate, pe cand florile mai mari, precum hortensiile sau trandafirii, vor fi mult mai bine observabile in fata. Alege culori inrudite pentru ca rezultatul sa fie intr-adevar unul de exceptie, si fii prudenta in cazul miresmei – daca este vorba despre o masa festiva, evita folosirea florilor cu miros puternic!