Aranjamente florale superbe – descopera cum le poti realiza fara prea mult efort!

Aranjamente florale superbe – descopera cum le poti realiza fara prea mult efort!

Aranjamentele florale sunt ideale pentru decorarea incaperilor si a evenimentelor, intrucat ele pot aduce culoare si prospetime aerului, permitand privitorului sa se bucure de frumusetea florilor. Intrucat exista un numar infinit de combinatii si modalitati de realizare a acestor aranjamente, realizarea lor se poate dovedi, de multe ori, mult mai complicata decat crezi, motiv pentru care este absolut necesar sa sa te documentezi si, eventual, sa te inspiri.

Iti prezentam cele mai simple metode pentru a realiza un aranjament floral superb fara prea mult efort!

Foloseste spuma pentru aranjamentele florale

Spuma special conceputa pentru aranjamentele florale te poate ajuta extrem de mult atunci cand vine vorba de realizarea lor. Nu doar ca aceasta iti va permite sa aranjezi florile dupa bunul tau plac, ci ea iti va oferi sansa sa eviti eventualele eplaceri cauzate de acest procedeu. Pentru a o utiliza in mod corect, insa, trebuie sa stii ca exista cativa pasi pe care trebuie sa ii parcurgi. Mai intai, este necesar sa imbibi aceasta spuma in apa, astfel incat ea sa fie usor de utilizat la momentul aranjarii florilor. Lasa spuma intr-un vas cu apa, fara a grabi acest proces, altminteri aceasta nu va fi complet imbibata de apa. Dupa aceea poti incepe sa infigi cu grija tulpinile florilor in ea.

Alege culori inrudite

Pentru ca aranjamentul tau floral sa straluceasca, nuantele pe care trebuie sa le alegi trebuie sa fie inrudite, astfel incat rezultatul obtinut sa fie un tot unitar. De exemplu, poti alege flori in uante de violet, roz, alb si albastru, ori roz, rosu, portocaliu si alb. Majoritatea florilor sunt disponibile in cel putin o culoare, prin urmare nu va fi foarte dificil sa te decizi asupra celor mai potrivite pentru aranjamentul tau floral.

Alege florile in functie de ocazie

Pentru ca aranjametul tau floral sa devina inca si mai deosebit, este necesar sa alegi florile pe care le vei folosi in functie de ocazie. In acest mod, aranjamentul se va potrivi mult mai bine decorului, infumusetandu-l. Pentru evenimente precum nuntile sau petrecerile, indicat este sa alegi flori cu un impact cat mai mare, cu alte cuvinte flori cat mai luxoase, precum bujorii, narcisele sau crinii imperiali. Daca iti doresti doar sa realizezi un aranjament floral pentru decorarea casei tale, poti alege si flori mai simple, precum mazarichea sau nemtisorul, care vor arata mult mai bine in combinatie cu trandafirii sau lalele.