Aranjamente pline de viata din plante uscate

Ce-ar fi ca anul asta, sa renunti la aranjamentele clasice? Avem noi o idee cu totul aparte: ornamente din plante uscate. Pe care ti le poti face chiar tu, acasa!

Minidecor de maxi-efect: alun american si spice de grau

In buretele din glastra infigi cateva crengute de alun american – sunt de mare efect, prin aspectul lor contorsionat, un spic-doua de grau, macese, flori de tanacetum galben, fructe de hibiscus, iar pe o latura – o crenguta fina de tuia (seaman oarecum a brad, dar nu e). Sfoara ce leaga vasul ii da un aer rustic.

Bujoc, piracanta tanacetum: un aranjament la inaltime

Acopera buretele din vas cu un strat de muschi si infige in centru, o crenguta de piracanta. La baza ei – un fruct uscat de bujor, inconjurat de flori de tanacetum (galbene), iar pe laterale – spice de grau. Daca vasul nu are o culoare prea fericita, imbraca-l in hartie ocologica.

Coronita din tulpini de iedere

Impletesti tulpinile de iedera, apoi infigi in ele flori uscate – noi am folosit o hortensie si cateva fire de limonium galben – si fructe uscate: macese, piracanta, fisalis (“tesatura de borangic” in forma de inimioara, cu un sambure rosu in mijloc) si curpene de padure (moatele pufoase, ca o matase destramata). Ramurica de vasc din centru desavarseste opera!

Un buchet cochet, in culori proaspete

Taie o bucata din buretele special si indeas-o bine in ghiveci, pentru ca aranjamentul sa aiba stabilitate. Apoi infige, in marginea din fata a buretelui, crengute de tuia (are fructe maro), rasfrante peste gura ghiveciului. Iar in marginea din spate – cateva frunze de bambus sau, pur si simplu, frunze de porumb, desfacute in fasii. Ultimul pas: din laterale spre centru, infige in burete florile uscate – limonium galben si ambastru, xerantemum (mov), coada soricelului (alb-galbui), paulovnia (ca si niste nuci galbene) si tanacetum.

O, pin frumos…

Un con de brad, doua ghirlande, o nuca – toate date cu spray auriu: le legi cu cate o sarmulita, pe care o infigi in buretele din vas, pe langa lumanarea ornamentala. La fel procedezi si cu fructele de piracanta si cu globul de aceeasi culoare cu lumanarea. La sfarsit, fixezi buretele si cateva crengute stufoase din pin.

Uscat…iasca!

Ce sa fie, o vietate marina fosilizata? Nu! Este iasca – o ciuperca ce creste pe copaci, in zone umede. O desprinzi de pe tunchi, o lasi sa se usuce si o dai cu lac de lemn. Direct pe lac(sau folosind aracet) lipesti bobitele de piracanta. Aranjamentul il lipesti cu aracet, pe o rondea de lemn pulverizata cu spray auriu. Noi am decorat “postamentul” cu imortele si limonium – iti place, nu?

DE UNDE ITI PROCURI MATERIALELE

– Florile de tanacetum, limonium, imortelele, fisalusul le gasesti la florarese sau la pietele de flori, iar paulovnia mai rezista inca prin copacii cu acelasi nume, in gradini si parcuri

– Bobitele de piracanta – mai greu de gasit la vremea asta din an – pot fi inlocuite cu alte fructe asemanatoare, de la florarii

– Iar daca ai un pitic de gradina, la primavara poate il “populezi” si cu aceste plante, a caror frumusete tine cat tine si anul

– Tot din florarii cumperi burete special pentru aranjamente cu plante uscate. Iar pentru spray, aracet, lac, globulete si lumanari nu mai ai nevoie, précis, de sugestiile noastre.

Sa ai spor la lucru si inspiratie!