Arta aranjamentelor florale

Arta aranjamentelor florale – descopera cele mai frumoase idei si modurile de le realiza!

Daca iti doresti sa creezi aranjamente florale pur si simplu spectaculoase, lucrurile sunt mult mai simpliste decat par. Nu ai nevoie de experienta sau cunostinte de botanica, ci doar de imaginatie si perseverenta. Prin combinarea strategica a culorilor, formelor, marimilor si texturilor poti obtine rezultate fabuloase, iar partea buna este ca nu mai trebuie sa investesti sume de bani pentru achizitionarea acestor aranjamente.

Iti poti realiza propriile aranjamente fara prea mult efort urmand pasii enumerati pentru fiecare optiune de mai jos. Fii prudenta, insa, si fa doar alegerile care te reprezinta!

Aranjament monocrom

Bujorul, una dintre cele mai bogate si luxuriante flori din gradina ta, te poate ajuta sa aduci prospetime oricarui aranjament floral. Bujorii mai mari produc un impact puternic asupra observatorului si pot fi aranjati cu usurinta in vas. Plaseaza o hortensie de marimi mari in laterala, iar doua verze inflorite, de marimi dierite, in cealalta laterala. Pe mijloc plaseaza cativa bujori, impreuna cu cativa boboci pentru a transforma acest ansamblu intr-unul inca si mai interesant.

Aranjament luxuriant

Aranjamentele florale luxuriante devin usor de realizat atunci cand alegi flori foarte mari, precum crinii imperiali, hortensiile si trandafirii. Incepe realizarea aranjamentului prin gruparea catorva flori de marimi mari; grupeaza alte cateva flori, apoi aseaza-le pe toate in vasul ales de tine. Adauga cateva fire de mazariche ori nemtisor in punctul cel mai indepartat al aranjamentului, dupa care strecoara cateva verdeturi subtiri printre ele, pentru a le oferi un contur.

Aranjament simplest

Pentru un aranjament mai simplist, gladiolele se imbina perfect cu celelalte flori pe care planuiesti sa le utilizezi. Acestea ofera inaltime intregului ansamblu, lasand o impresie placuta onservatorului. Alege cateva gladiole in culori diferite si aseaza-le pe toata marginea din spate a vasului ales de tine. Plaseaza apoi flori mai putin costisitoare, precum ornithogalum sau iarba de soaldina.

Aranjament violet

Nuantele de violet si albastru pot ajuta la crearea unor aranjamente florale deosebite, realizand un efect de calm imprejur. Pentru o combinatie artistica, alege zambile, hortensii, irisi si lalele, ce te vor ajuta sa dai forma aranjsmentului dorit de tine. Aranjeaza florile dupa preferintele proprii, avand totusi grija sa tii cont de variatiile de inaltime. De asemenea, ai grija sa plasezi florile cele mai aprinse in centrul aranjamentului, pentru a crea un punct de focalizare. Adauga si cateva frunze de begonii ori ficus pentru a echilibra acest aranjament.