Crinii imperiali, adevarate minunatii ale gradinii tale

Cum sa ii ingrijesti in mod adecvat?

Adevaratii crini apartin genului Lilum si cresc din bulbi plini si foliformi. Crinii imperiali sunt flori superbe, care cer atentie oriunde sunt prezenti.
Florile crinilor imperiali sunt foarte pretuite datorita petalelor magnifice, in forma de trompeta, pe care acestia le au. Aceste flori pot fi cu succes potrivite in gradini si decor interior, astfel ca ei sunt adesea folositi in acese scopuri.

Plantarea atenta a diferitelor varietati de crini imperiali te poate ajuta sa obtii o gradina magnifica si inmiresmata pe tot parcursul anului.

Plantarea crinilor imperiali

1. Planteaza bulbii pe timpul toamnei. Sapa pamantul pana la 38 de centimetri pentru a planta bulbii; astfel vei reusi sa echilibrezi solul si sa permiti dezvoltarea normala a bulbilor.

2. Crinii imperiali necesita sase pana la opt ore de soare in fiecare zi pentru a se dezvolta, insa ei pot prospera si in prezenta unor alte plante sau flori care pot preveni uscarea radacinilor.

3. Solul trebuie sa fie perfect uscat pentru a permite cresterea crinilor.

4. Majoritatea crinilor prefera un sol acid catre neutru, insa anumite varietati pot alege si un sol mai bazic (alcalin) pentru a se dezvolta, deci intelept este sa cunosti foarte bine soiul de crin pe care il plantezi pentru a decide ce fel de sol necesita.

5. Pentru a planta bulbii, sapa o groapa de doua sau trei ori mai adanca decat inaltimea bulbilor, plaseaza fiecare bulb in groapa sa, acopera cu pamsnt, apoi tamponeaza usor. Distanta intre bulbi ar trebui sa aiba de trei ori diametrul bulbului.

Ingrijirea crinilor imperiali

Pe timpul cresterii, uda crinii in mod constant si aplica un fertilizator cu un continut foarte ridicat de potasa o data la doua saptamani.
Pe timpul iernii, asigura-te ca solul este umed, pentru a preveni inghetarea sau uscarea plantei.
Aplica un strat subtire de compost in fiecare primavara, urmat indeaproape de un strat de 5 centimetri de mulci.
In cazul in care nu ploua foarte des, uda crinii imperiali in mod constant pe timpul verii.

Pe masura ce florile se ofilesc, taie tulpina crinilor pana ajungi in regiunea radacinii.
Odata ce crinii infloresc, este necesara divizarea lor. Replanteaza crinii taiati din tulpina principala utilizand fie compost, fie un alt fertilizator.
In cazul in care alegi sa folosesti crinii imperiali pentru un aranjsment floral, ai grija sa schimbi apa de cel putin doua ori pe saptamana pentru a fi mai rezistent.