Cum alegi cele mai bune flori pentru buchete speciale? Sfaturi care te inspira!

Pentru a crea cel mai incantator buchet sau aranjament floral, ai nevoie indiscutasbil de cele mai potrivite flori in acest sens. Exista o multime de posibilitati pentru care poti opta, moiv pentru care trebuie sa faci alegerile cele mai intelepte, luand in considerare o multime de aspecte cheie ale acestei chestiuni. De la culori, anotimp si pana la buget, toti acesti factori pot influenta modul in care aranjamentul tau floral va arata.

Iti facem cunoscute cateva aspecte importante care te vor ajuta sa decizi care sunt florile cele mai potrivite nevoilor tale.

Alege doar trei culori. Este extrem de usor sa te pierzi intr-o florarie – insa realizarea unui aranjament floral deosebit este mult mai simpla atunci cand florile alese se complementeaza. Iarna, culorile precum purpuriul si portocaliul sunt minunate, iar combinatiile intre alb, violet si albastru sunt cu atat mai reusite; sau, in cinstea Zilei Indragostitilor, roz, rosu si slb!

Inspira-te. In cazul in care iti place o culoare sau un soi de flori in mod deosebit, ia-o cu tine la florarie pentru a verifica cele mai bune potriviri in sesnsul culorilor, al formelor si al marimii. Odata ce descoperi o potrivire, nu ezita sa o alegi!

Alege o floare de baza pentru fundatie. In eventualitatea in care planuiesti sa creezi mai multe buchete sau aranjamente florale, alege o floare de baza pe care sa o folosesti pentru ele toate. Astfel, vei putea economisi sume importante de bani, putand totodata sa te bucuri de momentul alegerii unui element unic pentru fiece buchet sau aranjament floral. Limoniumul alb este o alegere excelenta – simplu, elegant si deloc costisitor!

Opteaza pentru flori de dimensiuni mai mari. Deoarece cumpararea unui numar mai mare de flori de dimensiuni reduse se poate dovedi costisitoare, o idee buna este alegerea unor flori mai mari. Acestea nu doar ca ocupa mult mai mult loc in vas, dar vei fi, de altel, nevoita sa cumperi mult mai putine, astfel incat vei plati un pret mult mai redus. In plus, o combinatie frumos slefuita intre cateva flori mai mici si unele mai mari te va ajuta sa obtii un efect spectaculos.

Ia in calcul timpul. Gandeste-te, si fii foarte prudenta, in legatura cu momentul in care vei folosi acest buchet sau aranjament floral. In cazul in care vei avea nevoie de el chiar astazi sau maine, alege florile care se pot pastra foarte proaspete pana atunci.