Cum alegi cele mai frumoase flori pentru aranjamentele florale in functie de ocazie?

Cum alegi cele mai frumoase flori pentru aranjamentele florale in functie de ocazie?

De multe ori, atunci cand iti doresti sa realizezi un aranjament floral, alegerea florilor celor mai potrivite pentru acest lucru este mult mai complicata decat pare. Nu doar ca trebuie sa tii cont de o multitudine de factori, insa este necesar ca bugetul tau sa fie potrivit pentru ca rezultatele sa fie mai spectaculoase. O metoda foarte buna este sa alegi florile in functie de ocazie – nunti, petreceri, serbari, mese festive si alte evenimente de acest gen.

Iti prezentam cateva ponturi utile pentru alegerea celor mai frumoase flori!

Nunti, petreceri sau serbari

In mod evident, nuntile sau petrecerile sunt fastuoase si implica decoratii luxuriante, prin urmare si florile alese de tine trebuie sa fie pe masura. Alege narcisele, crinii imperiali si bujorii in prim plan, astfel incat rezultatul sa fie unul magnific. Frunzele de eucalipt sau begonie vor fi mai mult decat ideale pentru a completa aranjamentul floral, si retine faptul ca vasul utilizat trebuie sa fie adecvat lungimii tulpinilor. Vazele transparente nu sunt foarte indicate, indeosebi daca nu ai acordat grija sau atentie tulpinilor.
De asemenea, este important sa alegi flori cu un miros cat mai puternic, deoarece un astfel de aranjament floral va face, fara indoiala, o impresie de milioane!

Mese festive

In cazul meselor festive, lucrurile stau, din fericire, altfel si mult mai simplu. Nu uita ca mesele festive implica un numar mai mare de oameni, care trebuie sa comunice pentru ca atmosfera creata sa fie placuta. De aceea, alege aranjamente florale cat mai scunde, astfel incat invitatii sa poata comunica fara sa fie nevoie sa isi croiasca drum printre flori. Mazarichea, zambilele si irisii sunt foarte potriviti, mai ales daca ii combini cu boboci de trandafir alb.
Pentru ca rezultatul sa fie inca si mai placut, opteaza pentru flori cu un miros foarte slab sau chiar absent, astfel incat invitatii sa nu fie deranjati de acesta.

Decor interior

Pentru un decor interior foarte reusit, poti alege orice flori doresti, insa sunt de preferat cele cu miros placut, precum zambilele sau freziile. Prospetimea lor va oferi camerei o atemosfera mult mai recomfortanta, iar tu te vei bucura fara indoiala de pretul redus al acestor flori. Poti alege si irisii sau trandafirii daca ii preferi, ori poti opta pentru flori mai luxoase, precum narcisele sau bujorii. Daca doresti, un vas transparent poate fi chiar foarte potrivit intentiilor tale, dar numai daca tulpinile sunt perfect ingrijite.