Cum faci florile sa reziste mai mult timp?

Una dintre principalele griji cu care ne confruntam atunci cand vine vorba de aranjamente florale este cum putem face florile sa reziste mai mult timp. Oricat de complicata poate parea realizarea acestor aranjamente, ingrijirea lor se poate dovedi inca si mai complicata, deoarece fiecare floare are cerinte deosebite de altele. Odata ce le cunosti, munca ta poate deveni mult mai usoara, iar aranjamentul floral mult mai durabil.

Deoarece ne preocupa foarte mult acest aspect, iti facem cunoscute cateva sfaturi si ponturi foarte la indemana, care te vor ajuta sa faci florile sa reziste mult mai mult timp.

1. Primul si cel mai important aspect de care trebuie sa tii cont este vasul pe care il selectezi pentru aranjamentul floral. Alege un vas perfect curat, preferabil unul transparent, deoarece el iti va permie sa fii la curent cu schimbarile prin care trec florile ale.

2. Indeparteaza cu grija frunzele aflate pe tulpinile florilor pe care planuiesti sa le utilizezi. Cufundarea frunzelor in apa va duce la putrezirea lor, ceea ce va creea bacterii care vor scurta foarte mult viata pretioaselor tale flori.

3. Adauga substante hranitoare pentru flori in vasul cu apa unde se regaseste aranjamentul floral – diferenta va fi impresionanta. Schimba apa vasului, impreuna cu substantele hranioare, o data ls trei sau patru zile. Acest obicei va prelungi cu mult viata florilor tale.

4. Florile pe care le utilizezi pentru aranjamentul floral trebuie sa fie boboci sau pe jumatate inflorite doar. Cu siguranta va i incantator sa le privesti inflorind tot mai mult pe zi ce trece. In cazul in care florile alese au boboci foarte proaspeti, acestia ar putea sa nu se mai deschida nicicand. Acest principiu este aplicabil pentru trandafiri, narcise, lalele si irisi. Gladiolele alese trebuie sa aiba bobocii de jos pe jumatate infloriti, iar pe cei de deasupra neinfloriti.

5. Nu aseza niciodata aranjamentul floral in plin soare sau in prezenta unui radiator ori calorifer. Acest lucru va duce la pierderea apei din vas, iar florile se vor ofili mult mai repede, totodata. Un loc cu temperaturi mai scazute este cel mai potrivit daca iti doresti ca florile tale sa reziste mai mult timp.

6. Opteaza pentru un container sau vas ale carui dimensiuni corespund cu numarul florilor din aranjamentul floral. Un container mult prea mic nu va putea tine multa apa, ceea ce va duce la uscarea florilor.