Flori pentru mese festive

Cum sa realizezi un aranjament floral pentru o masa festiva – un ghid pas cu pas

Aranjamentele florale constituie o metoda excelenta de a decora o masa, o cina festiva sau alte evenimente de mica amploare. Norocul face ca elementele necesare pregatirii unui astfel de aranjament sa fie minime, motiv pentru care tot ceea ce ai cu adevarat nevoie sunt ustensilele necesare, imaginatie si, bineinteles, florile preferate. Odata ce te hotarasti asupra acestui ultim aspect, totul va veni de la sine.

Intrucat informatia publicata online este, la momentul acesta, insuficienta pentru a-ti fi de folos, iti prezentam un ghid pas cu pas prin intermediul caruia vei izbuti sa realizezi un aranjament floral superb pentru mese festive!

Pasul 1

Inainte de a incepe, asigura-te ca ai la indemana foarfece, o cutiuta mica, dar foarte rigida, celofan si spuma pentru aranjamentele florale.

Pasul 2

Este timpul sa alegi florile pentru acest aranjament. Desi poti opta pentru cele care iti plac cel mai mult, noi iti recomandam trandafirii albi, narcisele, liliacul, zambilele, eucaliptul, mazarichea si nemtisorul. Nuantele florilor trebuie sa fie asemanatoare, de aceea este indicat sa te axezi indeosebi pe alb.

Pasul 3

Inmoaie spuma pentru aranjamentele florale intr-un bol cu apa, permitandu-i acesteia sa absoarba apa in totalitate. Ai grija sa nu fortezi acest procedeu, altminteri exista riscul ca spuma sa nu fie complet imbibata cu apa, asa cum ar trebui.

Pasul 4. Aseaza o bucata de celofan in cutia aleasa, muland-o apriximativ dupa forma acesteia. Aseaza, apoi, spuma pentru aranjamentele florale in cutie.

Pasul 5

Pentru a pregati verdeturile ce urmeaza a fi folosite, aseaza eucaliptul si orice alte plante cu scop decorativ in cutie, avand grija sa le infigi cel putin 5 centimetrii in spuma. In cazul in care tulpinile lor au anumite frunze ori portiuni inestetice, asigura-te ca le indepartezi, altminteri aranjamentul tau floral nu va mai arata la fel de placut.

Pasul 6

Ultimul pas presupune aranjarea florilor. Pentru inceput, trebuie sa asezi florile mai mari, precum narcisele, trandafirii si liliacul. Taie-le tulpinile dupa preferinte, apoi infige-le cu grija in spuma speciala, aranjandu-le printre tulpinile de eucalipt deja pregatite. Pentru ca aranjamentul sa prinda o forma frumoasa, aseaza trandafirii in diferite directii, apoi plaseaza si celelalte flori astfel incat totul sa para bine dimensionat. Mazarichea isi va face loc cu succes printre trandafiri si liliac, iar nemtisorul poate fi plasat in punctul cel mai din spate. Este de preferat sa ai si cativa boboci de trandafir, pe care ii vei aseza intocmai ca nemtisorul.