Florile anuale

Florile anuale sunt echivalentul unei povesti de dragoste dintr-o vara

“Traieste rapid si mori tanar” este citatul care se aplica si in acest caz, deoarece aceste plante trec prin ciclul lor de viata intr-un singur sezon, adica cresc, infloresc, fac seminte si mor.
Unele plante sezoniere sunt cele perene.

Cel mai bun mod de a utiliza aceste plante in gradina dumneavoastra

Florile anuale moderne sunt crescute pentru culoarea lor, si acest lucru este intalnit in casele iubitorilor de plante.
Sunt excelente pentru a umple lacunele atunci cand perenele sunt inca mici, iar cand vine vorba de alegeri, le gasiti in numar foarte mare.
Daca sunteti la inceput in gradinarit, florile anuale sunt usor de plantat si de intretinut. Plantele anuale reprezinta modalitatea ce mai buna de a invata trucuri despre modul de udare a plantelor aflate in crestere.

Trei secrete pentru a avea succes cu plantele anuale

1. Plantarea si spatiul. De obicei, eticheta va spune ca trebuie sa plantati cu 8-12 cm in afara, prin urmare alegeti 8 cm pentru a avea un spectatol de culori cat mai repede. Eu, iau de fapt un liniar in gradina, sau masor cu mistria. In cazul in care planta este putin rotunda (are radacini inconjuratoare), taiati un X in partea de joc cu un cutit sau folositi degetele pentru a le indeparta astfel incat sa aibe un contact mai bun cu solul.

2. Udarea. Plantele anuale au nevoie de apa pentru a prospera. Udati-le profund de doua-trei ori pe saptamna dupa plantare. Solul umed ii asigura o crestere buna. Pentru a avea cel mai bun spectacol de culoarea toata vara, nu incetati sa udati florile.

3. Hraniti-va plantele. O data pe saptamana, hraniti-va plantele cu un ingrasamant echilibrat 20-20-20 amestecat cu apa. Veti gasi ingrasaminte traditionale sau organice – oricare le veti alege isi vor face treaba. Un organic bun este emulsia de peste care se amesteca cu ingrasamant pe baza de alge. Plantele anuale vor creste si mai bine daca amestecati un compost sau gunoi de grajd in sol inainte de a planta.

Soare sau umbra

De obicei vi se spune daca o planta prefera soarele sau umbra. Soare – inseamna ca are nevoie de soare toata ziua, dar este bine si daca sta patru – sase ore mai ales dupa-amiaza.

Partea importanta ce trebuie retinuta in cazul plantelor ce prefera umbra este ca si ele au nevoie de putina lumina (soare) dar nu soare puternic, ce arde toata dupa-amiaza. Soarele diminetii este cel mai benefic pentru aceste plante.