Florile de toamna

Va recomandam culori de toamna

Te duci la geam ca sa iti umpli ochii si sufletul de tonurile incredibile ale toamnei? In regula, acum intoarce-te in casa. Marele spectacol continua

Rosu aramiu, galben rupt din fagurii de miere, roz- culorile care incalzesc sezonul rece. Sunt binevenite si pe un colt de masuta, in living, pe o etajera, in bucatarie sau intr-un hol mai mare, bine luminat… Plantate in ghivece cochete, fireste. Am selectat cateva dintre cele mai spectaculoase plante care aduc gama cromatica a toamnei, din parcuri si din gradini publice, direct in casa ta. Alege si poarta-le de grija dupa cum te invatam.

COADA VULPII

Aramiu, galben si verde, toate pudrate cu bronz parca. Plus inflorescentele “pufoase”, ca o coada de vulpe in miniatura.
Ai grija! Daca uiti sa o uzi te va atentiona ea: isi lasa frunzele in jos. La vara sa nu o lasi sa o arda soarele amiezei!

CROTON

Are frunze cu diferite nuante de galben sau rosu ori tonuri de roz si verde. Este o planta spectaculoasa si pentru ca are soluri cu diferite forme de frunze.
Ai grija! Tot vara apar pericolele si pentru el. Legate, insa, de umiditatea din aer: daca atmosfera este uscata, planta e atacata de paianjenii rosii si isi poate poerde frunzele complet. Va trebui sa ii faci tratamente cu produse acaricide.

STROMANTHE

Desi cred ca nu este tocmai “feng shui”, din cauza frunzelor mai ascutite, este o planta foarte decorativa.
Ai grija! Nu-I place ca frunzele sa-I fie “batute” de aerul conditionat sau de curentii reci de aer de peste iarna. Asaz-o la lumina, dar nu langa un geam ce va fi deschis.

CORDILINE

Cu frunzele ei roz carmin parca ai zice ca nu-si are locul in peisajul de toamna, dar sunt si specii cu frunze verde-grena, cum sunt unii corcodusi.
Ai grija! Acum le merge bine, mai ales daca stau la lumina, dar la vara va trebui sa ii pazesti, ca sa nu li se arda frunzele.

MUSCATE PANASATE

Daca ai noroc de o tufa bine inchegata, chiar poti spune cat ti-a intrat toamna in casa. Aceste muscate nu vor face flori spectaculoase, dar frunzele frumos colorate le ai tot anul.
Ai grija! Daca le asezi la lumina, culorile sunt si mai vii. De cum se incalzeste afara, le poti scoate pe balcon sau le poti planta direct in gradina.