Florile – rasfatatele soarelui

De ce sa faci muschi, toata vara, mutand ghivecele de colo-colo sau carand copertine si umbrele, ca sa iti aperi plantele de dogoare? Exista oferte spectaculoase pentru gradinile si balcoanele podidite de soare. Alege!

Lantana

– isi pregateste un adevarat recital de culoare: in aceeasi inflorescenta sunt flori de mai multe culori, in functie de varsta lor (cele de exterior sunt mai batrane decat cele de interior)
– ca sa infloreasca an de an trebuie sa stea in soare vara si iarna sa fie tinuta la temperaturi de 10 grade C si, evident, la lumina.

Leandru

– pe scurt: modestie si parfum
– infloreste toata vara, iubeste soarele, iar cu apa nu este pretentios, te anunta el singur cand ii simte lipsa, lasandu-si frunzele in jos
– desi este un arbust destul de comun, reuseste sa ramana mereu…la moda.

Mirabilis

– frumoasa noptii sau barba imparatului, cum i se mai spune, este o planta foarte harnica: se inalta repede, pana la 60-70 centimetri si se umple de flori parfumate
– nu este o mofturoasa daca o asezi la umbra, desi cel mai tare se rasfata la soare
– te atentioneaza cand nu mai are apa, lasandu-si frunzele in jos, in semn de protest
– este alegerea ideala pentru gradina, terasa sau balcon – dintr-un singur fir creste o tufa cu diamentrul de aproximativ 50 centimetrii, plina de flori ochioase.

Papirus

– supranumit si palmier de Madagascar, este cel mai reprezentativ pentru subiectul acestei pagini: sa aiba soare si apa, iar tu vei avea o planta mare, frumoasa si bogata in frunze si eventual cu flori (nu prea semnificative – mici, verzi, dar tot flori se numesc, nu?)
– ai pisoi? Vezi ca este un mare iubitor si consumator de papirus! atat de mare, incat poti ramane fara el (papirus, nu pisoi), pentru ca il rontaie cu multa placere. Si nu-i face rau.

Iacobinia

– daca ai grija de ea, sa nu ii lipseasca apa si sa se rasfete in soare, cat este vara de lunga, iacobinia ta va fi incarcata cu flori pana in toamna
– si mai este un lucru pe care il poti face, pentru ca sa fii pe deplin multumita de ea (si ea de tine): scurteaza-i lastarii cand incep sa se degarniseasca de frunze si nu mai au flori in varf.