Ghid pas cu pas pentru crearea aranjamentelor florale

Creeaza aranjamente florale spectaculoase – ghid pas cu pas pentru rezultate incantatoare!

Odata ce te decizi sa creezi un aranjament floral, este necesar sa tii seama de cateva aspecte deosebit de importante ce te pot ajuta sa obtii rezultate spectaculoase intr-un timp scurt. Retine un aspect important, si anume acela ca, indiferent de florile pe care le preferi, modul in care le aranjezi in vas ese revelator asupra aspectului final al acelui aranjament.

Ontrucat exista o multime de aranjamente pe care le poti alege, te invitam sa le revezi pe cateva dintre cele mai populare, impreuna cu un ghid pas cu pas care te va ajuta sa le realizezi.

Aranjamentul 1

Nu ai nevoie de o multime de flori pentru a crea un aranjament somptuos ori elegant. Aduna sau cumpara bujori in diferite culori, cateva fire de nemtisor si ferigi ori alte plante asemenea. Aseaza bujorii intr-un vas, apoi adauga cate un fir de nemtisor printre ei, urmat indeaproape de ferigile sau plantele verzi alese de catre tine.

Aranjamentul 2

Pentru un aranjament foarte simplu si proaspat, opteaza pentru un recipient inalt, flori cu tulpini foarte inalte si cateva verdeturi pentru a le complementa in mod eficace. Grupeaza florile chiar in mana ta, taind tulpinile in functie de inaltimea dorita. Poti alege irisi mov, lalele roz pal, nemtisori roz si cativa bujori albi ori roz pentru a face impresie. Aseaza florile in vas, adaugand la final verdeturile pentru a contura si a conferi volum aranjamentului.

Aranjamentul 3

Poti realiza cu usurinta un buchet foarte impresionant in nuante de roz, rosu si corai prin intermediul unei vaze speciale si a catorva flori. Axeaza-te pe trandafiri – incepe realizarea aranjamentului prin asezarea in vas a catorva trandafiri rosii, urmati de cateva fire de trandafiri roz si corai, incheind procesul de creatie cu cateva ferigi sau alte frunze decorative.

Aranjamentul 4

Este vremea unui aranjament cu totul deosebit. Poti aduga frunze de cale sau varza rosie aranjamentului tau obisnuit pentru a-l face inca si mai autentic. Imparte aranjamentul in doua parti – intr-o parte plaseaza doua verze rosii de marimi diferite, astfel incat una sa fie asezata mai sus decat cealalta. In cealalta parte aseaza flori in nuante mai deschise deca cele ale verzei – liliac, mazariche, margarete, bujori, frezii, si orice alta floare in nuante de roz sau mov. Echilibreaza aranjamentul prin adaugarea catorva flori in partea unde ai asezat cele doua verze si voila!, noul tau aranjament este de-a dreptul stralucior!