Obtine aranjamente florale splendide – sfaturi pentru un rezultat incantator

In ciuda faptului ca multe femei considera aranjamentele florale complicat de realizat si intretinut, adevarul este cu totul altul. Atat realizarea, cat si ingrijirea acestor aranjamente nu necesita efort sau cunostinte deosebite in acest sens. Tot ceea ce ai cu adevarat nevoie sunt ambitie, perseverenta si creativitate, iar restul va veni de la sine.

Exista nenumarate sfaturi de care poti face uz pentru obtinerea rezultatelor dorite. Depinde de tine sa hotarasti care anume se potrivesc dorintelor si asteptarilor tale de asemenea. Retine ca un aranjament floral reusit trebuie sa reziste cel putin doua saptamani!

1. Inainte de crearea aranjamentului floral, gandeste-te cu multa atentie la la spatiul in care florile vor fi aranjate si alege vasul cel mai potrivit in functie de acest aspect. Un vas de dimensiuni foarte mari in care se regasesc o ultime de flori va parea de-a dreptul inghesuit daca il plasezi pe o masuta, si tot asa un vas nu foarte mare va parea pierdut intr-un spatiu foarte vast, precum o biserica.

2. Atunci cand pregatesti un aranjament floral pentru o cina cu familia si rudele, mentine aranjamentul scund, astfel incat oaspetii sa poata comunica fara a fi nevoiti sa-si croiasca drumul printre flori. Pe de alta parte, daca aranjamentul floral este destinat unei mese bufet, plaseaza-l pe un piedestal, pentru a nu se afla in calea nimanui pe parcursul timpului si pentru a evita accidentele neplacute.

3. Alege flori in diferite stadii de dezvoltare, de la boboci si pana la flori in toata puterea cuvantului. Plaseaza bobocii catre exeriorul vasului, iar florile in centrul aranjamentului, astfel incat sa creezi un punct de focalizare. Bobocii in curs de inflorire po fi asezati oriunde consideri tu ca este potrivit.

4. Atunci cand utilizezi flori precum trandafirii, narcisele sau gerbera, ale caror flori au dimensiuni impresionante, asigura-te ca le asezi astfel incat ele sa se “infatiseze” in toate directiile si nu doar care fata, ceea ce ar face intregul aranjament floral foarte comun.

5. Aranjamentele florale foarte inghesuite nu sunt niciodata foarte dragute, motiv pentru care este absolut necesar sa lasi un anumit spatiu intre flori. Cineva spunea candva ca aranjamentele florale ar trebui sa dispuna de un spatiu pentru fluturi – si pe buna dreptate!

6. Pentru ca aranjamentul tau floral sa devina inca si mai special, adauga scoici si alte elemente interesante in vas, pentru un aspect nou si incitant!