Plantarea si ingrijirea lalelelor

Plantarea si ingrijirea lalelelor – afla cum iti poti infrumuseta gradina

Lalelele pot fi achizitionate intr-o multitudine de culori, incluzand un mov intr-atat de intens incat pare negru. Plantand atent varietatile cele mai potrivite, ne putem buura de frumusetea lor incepand cu primavara si terminand vara.

Lalelele sunt cele mai potrivite in regiunile cu veri uscate si ierni reci. Aceste flori pot varia ca forma, de la cupe si boluri la forme inca si mai complexe. In ciuda faptului ca lalelele sunt flori perene, o multime de gradinari le trateaza drept flori anuale, plantandu-le din nou in fiecare an. Acest lucru se poate datora in mare parte climatului nepotrivit, intrucat lalelele au un aspect mult mai placut atunci cand sunt proaspat plantate.

Plantarea lalelelor

Planteaza bulbii de lalea toamna, cu sase pana la opt saptamani inainte de inghet, atunci cand temperatura solului este foarte scazuta. In functie de clima, aceasta perioada se plaseaza intre inceputul si finalul toamnei.
Lalelele prefera zonele cu soare pe tot parcursul zilei sau pe timpul dupa-amiezii. In cazul unui climat cu temperaturi foarte ridicate, alege un loc in gradina unde lalelele tale vor primi lumina si caldura de la soare doar pe parcursul diminetii.

Lalelele detesta umezeala, prin urmare este recomandat sa alegi un sol uscat, fertil, cu un pH usor acid catre neutru.
Atunci cand plantezi lalele, asigura-te ca lasi un spatiu de aproximativ 10 pana la 15 centimetri intre bulbi, pentru ca fiecare sa primeasca conditiile optime dezvoltarii.

Planteaza bulbii la o adancime de aproximativ 20 de centimetri, in functie de marimea bulbului. Aminteste-ti, cu cat bulobul este mai mare, cu atat groapa in care il plantezi trebuie sa fie mai adanca.
Uda bulbii imediat dupa ce i-ai plantat. In ciuda faptului ca lalelele detesta umezeala, bulbii au nevoie de ea pentru a declansa dezvoltarea florii.

Daca planuiesti sa cresti lalele perene, hraneste-le de la inceput cu fertilizatori atunci cand le plantezi. Lalelele dispun de propriul lor sistem de inmagazinare, putand, asadar, depozita nutrienti pentru un an de zile. Utilizeaza compost sau materie organica pentru a hrani bulbii.

Ingrijirea lalelelor

1. Uda lalelele doar in cazul in care solul este prea uscat; altminteri, nu le uda absolut deloc.
2. Folosese compost anual.
3. Replanteaza bulbii de dimensiuni oarte mari daca este necesar. Bulbii mai mici pot fi tinuti in containere, intr-un mix format din pamant ingrasat, frunze de mucegai si nisip.
4. La nevoie, indeparteaza frunzele ofilite. Din fericire, lalelele nu necesita o grija deosebita pentru a se dezvolta. Odata inflorie, petalele vor cadea la scurt timp.