Plante si flori care imbunatatesc calitatea aerului

Plante si flori de apartament care te ajuta sa imbunatatesti calitatea aerului din casa ta

Florile si plantele nu sunt potrivite doar pentru a-ti face casa sa arate mai bine, ci si pentru a imbunatati calitatea aerului. Retine faptul ca, atunci cand vine vorba de oxigen, plantele sunt un aliat de nadejde, deoarece ele te pot ajuta sa inspiri aer curat si sa tii la distanta moleculele de monoxid de carbon ori alte gaze daunatoare sanatatii tale.

Pe langa faptul ca nu sunt foarte costisitoare, acese plante nu au multe necesitati, ceea ce le face inca si mai potrivite scopurilor tale. Iata cateva flori si plante de apartament ideale pentru tine!

Aloe vera

Aloe vera este foarte cunoscuta datorita gelului continut de frunzele sale, care poate vindeca arsuri si rani, lasand pielea foarte catifelata. Usor de ingrijit si iubitoare de soare, aloe vera se va acomoda cu usurinta in bucataria ta, indeosebi daca aceasta are ferestre ce dau catre mediul exterior. Iar daca esti o fana a ritualurilor de infrumusetare, atunci aloe vera este alegerea ideala pentru tine!

Gerbera (margareta)

Margaretele sunt ideale ca flori de apartament, pe care le poti folosi fara ezitare in cazul in care iti doresti un aer mai curat in casa. Aceasta floare poate absorbi gazele si alte substante daunatoare din aer, astel incat ea poate fi pozitionata oriunde fara probleme. Cu toate acestea, ea necesita mult soare, prin urmare este mai indicat sa nu o utilizezi in cazul in care nu ii poti indeplini aceasta necesitate.

Crizantema

Crizantema poate face mult mai mult decat sa iti infrumuseteze dormitorul sau biroul personal. Aceasta floare atat de delicata poate absorbi cu succes benzenul, ingredient regasit in detergenti, lipici, acuarele, vopsele, si altele. Crizantemele iubesc lumina soarelui, iar ele necesita un plasament langa o fereastra pe unde soarele are acces direct pentru ca bobocii sa se deschida.

Ficus

Ficusul este o planta de casa bine cunoscuta, astfel ca alegerea lui se poate dovedi foarte inteleapta. Frunzele sale de marimi mai ridicate pot absorbi cantitati impresionante de oxigen, eliminand dioxidul de carbon. Ingrijirea unui ficus este, in teorie si practica, usoara, intrucat aceasta planta necesita doar lumina, umezeala si sters de praf regulat. Daca iti doresti sa-i maximizezi puterile, poti opta pentru divizarea tulpinii si replantarea ei intr-un alt ghiveci, pe care il vei plasa intr-o alta locatie a casei. In acest mod aerul va fi totdeauna proaspat si placut respiratiei.