Secretele unui aranjament floral reusit

Pentru multe dintre noi, aranjamentele florale sunt extrem de complicate, deoarece ele necesita nu doar cunoastere, ci si creativitate. Intrucat exista un numar foarte ridicat de flori si, in mod automat, de posibilitati, este absolut necesar sa cunosi cateva lectii de baza ce au ca prima tinta obtinerea unui aranjament floral reusit.

Iti facem cunoscute cateva sfaturi simple si usor de pus in practica, care te vor indruma catre obtinerea unui aranjament floral foarte reusit. Inarmeaza-te, asadar, cu rabdare si imaginatie, iar restul va veni de la sine.

Lectia 1

Pentru a realiza un aranjament floral asemanator unui giuvaier, combina elemente neastepate. Un ansamblu de frunze de begonie si plante de casa invita observatorul sa priveasca totul mai atent, rasplatindu-l cu o varietate de culori, texturi si modele. Nuantele bogate de rosu si verde se vor armoniza perfect cu un vas intr-o nuanta de caramel sau ciocolata.

Lectia 2

Asaza flori cu tulpini inalte intr-o vaza in forma de trompeta pentru un aranjament splendid. Data fiind forma acestui vas, tulpinile florilor se muleaza perfect, in modul cel mai natural, iar rezultatul ese simplu si delicat totodata. Opteaza pentru flori ale caror tulpini sunt subtiri si gratioase pentru a obtine efectul dorit. Pentru a desavarsi aranjamentul, plaseaza cateva vase mai mici, preferabil pahare penru parfait, imprejurul vazei principale, cu doar cateva flori in ele.

Lectia 3

Joaca-te cu texturile adaugand cateva crengute sau alte elemente asemanatoare unui buchet foarte dens de flori. Un vas galben plasat in bucatarie, in care vei adauga dalii, va fi pur si simplu minunat, iar adaugarea unui element in contrast (precum frunze de asparagus) va face aceste culori si forme inca si mai imbietoare.

Lectia 4

Creeaza un aranjament floral prin combinarea unor flori diferite, dar in aceeasi nuanta. Hortensiile si irisii in nuante de violet luate impreuna sunt de-a dreptul superbe, iar o vaza colorata intr-o nuanta aprinsa, precum turcoaz sau albastru marin, va face senzatie cu siguranta.

Lectia 5

Opteaza pentru un aranjament floral masiv realizat prin impreunarea unui singur tip de flori, in aceeasi nuanta pentru un impact de proportii. Crinii incas pot produce o impresie puernica asupra observatorului atunci cand sunt grupati in duzini. Un astfel de aranjament floral, cu crinii incas avand toate frunzele indepartate, este infrumusetat cu succes de prezenta catorva frunze de chartreuse hosta.

Sfat pentru realizarea acestui aranjament: inainte de a aseza crinii incas in vas, leaga-i folosind un elastic din plastic, astel incat ei sa ramana in aceeasi pozitie mereu.