Sfaturi pentru crearea buchetelor

Sfaturi pentru crearea buchetelor – afla cum poti obtine rezultate spectaculoase!

Multe dintre noi isi doresc cu siguranta sa adauge un plus de eleganta casei prin intermediul unor aranjamente florale unice si foarte reusite. Cu toate acestea, achizitionarea lor se poate dovedi mult mai costisitoare in comparatie cu asteptarile pe care le aveam vis-a-vis de acest aspect, astfel ca sfarsim prin a nu face nici o miscare in aceasta directie.

Cu toate acesea, exista cateva metode extrem de simple care te pot ajuta sa iti creezi propriile aranjamente florale intr-o maniera simpla, dar caracteristica tie. Iata cateva sfaturi care te indruma!

Sfatul 1

Atunci cand pregatesti florile pentru aranjament, asigura-te ca tai tulpinile pe rand, astfel incat sa piti reveni asupra lor la nevoie. Astfel, bobocii sau chiar florile, daca este cazul, vor absorbi mult mai usor apa din vas, devenind, asadar, mult mai rezistente. Atunci cand tai tulpinile, nu taia decat bucati foarte scurte, pentru a lasa loc eventualelor corectari, daca ele vor fi necesare. Poti descoperi pe parcurs ca aranjamentul tau necesita tulpini mai lungi sau mai scurte, asa ca opteaza pentru unele lungi de la bun inceput, astfel incat sa poti obtine aranjamentul dorit.

Sfatul 2

Indeparteaza frunzele florilor pe care planuiesti sa le folosesti pentru crearea aranjamentului floral, fapt ce e va ajuta sa previi putrezirea acestora si, prin urmare, sa mentii aranjamentul intact pentru mai mult timp. Este importan sa mentii frunzele afara din apa si sa permiti doar tulpinilor sa ramana inauntru, pentru un minimum de putregai.

Sfatul 3

In cazul in care aranjamentul tau floral este plasat intr-o vaza transparenta, este important sa acorzi o oarecare atentie si tulpinilor, dat fiind faptul ca ele vor fi vizibile. Atunci cand vine vorba de un vas transparent, estetica nu sta numai in frumusetea florilor, ci si in modul in care arata tulpinile. De asemenea, ai grija ca acestea sa fie uniform taiate pentru un aspect desavarsit.

Sfatul 4

Opteaza pentru flori care se complementeaza una pe cealalta in culori, forme si marimi. Spre exemplu, poti combina margarete roz cu dalii marunte sau crini fie in nuante indraznete, fie albi. Utilizarea culorilor complementare este o practica comuna printre florarii care se ocupa si cu aranjamentele florale. Poti opta, de asemenea, pentru alaturarea unor buchete mari cu unele mai mici, sau pentru combinarea unor flori simple, precum clopoteii, cu flori mai complexe si exotice, asa cum sunt irisii sau gladiolele.