Trandafirii de gradina

Sfaturi pentru alegerea corecta a trandafirilor de gradina

Sunteti in cautarea trandafirilor pentru gradina? Poate este primul trandafir pe care va doriti sa il plantati in gradina sau poate ca sunteti veteran si cautati un tip nou de trandafir. Oricare din variantele de mai sus vi se potrivesc intrebarile raman aceleasi. Sa vedem cateva dintre ele:

Ce vreau sa faca acest trandafir pentru mine?

Aceasta este prima intrebare la care va ganditi atunci cand alegeti un trandafir. Nu are sens sa va uitati la trandafirii cataratori daca ceea ce va doriti este sa acoperiti solul de parfum. Daca va doriti un trandafir care creste in umbra, are nevoie de intretinere redusa, infloreste pe tot parcursul anului si nu necesita taierea cu siguranta veti gasi unul potrivit pentru situatia dumneavoastra!

Unde planuiesc sa il plantez?

Trebuie sa va ganditi serios la locul in care veti planta trandafirul. Sa stiti daca este un loc care beneficiaza direct de razele soarelui, daca nu are parte deloc de razele soarelui, sau are parte de soare doar partial. Are locul pregatit? Este abrupt? Cum este solul? Ce zona climatica este acolo? Raspunsul acestor intrebari vor avea ca si rezultat o alegere potrivita a tipului de trandafir.

Cat timp si ingrijire sunt dispus sa ii ofer trandafirului?

Sigur va doriti sa cresteti trandafiri burbon deoarece acestia sunt curati, au nevoie de zece minute pe saptamana de ingijire care probabil vor avea rezultate uimitore. Acesti tradafiri au un parfum si un aspect foarte frumos. Aveti grija la daunatori pentru a va mentine trandafirii frumosi. In prezent sunt multi trandafiri potriviti pentru persoanele care nu au timpul necesar pentru a-i ingriji, dar ei continua sa aiba un aspect foarte frumos si in acest caz.

Ce alte elemente umane si naturale pot afecta trandafirii?

Vantul? Poate solul sa fie o problema, pulverizarea sau drumul? Oare cainele meu ii vor scoate afara si ii va mesteca ca si pe o jucarie? Oare va face pipi pe trandafiri pana vor muri? Ce animale, insecte sau boli ii pot afecta? Cum pot sa ii protejez de copii mei? Putin din toate, dar daca nu luati in considerare aceste intrebari putin tangibile, trandafirii se vor deteriora la fel. Ganditi-va cu adevarat la aceste mici detalii care pot face diferenta atunci cand vine vorba de modul in care arata trandafirii dumneavoastra.

In cazul in care vi se pare ca am ridicat prea multe intrebari, este adevarat. Dar, daca gasiti raspuns la toate acestea, veti fi siguri ca ati ales trandafirul care se potriveste situatiei dumneavoastra.